Przekaż dalej:

Jubileusz XX-lecia PSD Koło Wrocław Centrum

W dniu 6.07.2024 r. w Auli Papieskiego Wydziału Teologicznego we Wrocławiu odbyły się uroczyste obchody założenia PSD Koło Wrocław Centrum. Obchody XX- lecia zaszczycili członkowie PSD Koło Wrocław Centrum, ale też osoby związane z działalnością PSD, czyli kadra medyczna Centrum Edukacji Diabetyków im. Danuty Świercz Wrony, Szanowni Goście; obecni i byli członkowie Zarządu PSD, dr hab. Edyta Sutkowska- przewodnicząca dolnośląskiego oddziału Polskiego Towarzystwa Diabetologicznego, Prezes Zarządu Głównego Polskiego Stowarzyszenia Diabetyków, a także wiele osób, które przez wiele lat współpracowały lub nadal współpracują z PSD oraz Centrum Edukacji Diabetyków im. Danuty Świercz Wrony. Uczestnicy mieli okazje prześledzić historię powstania i działalności PSD oraz Centrum Edukacji Diabetyków im. Danuty Świercz-Wrony. Była to także okazja do posłuchania osobistych wspomnień osób, które pamiętają początki Koła Wrocław Centrum oraz uczestniczyli w jego założeniu. Pojawił się także akcent edukacyjny w postaci wykładu Pani Oliwii Bazylewicz dotyczący rozwoju wiedzy i technik leczenia cukrzycy na przestrzeni wieków, a nawet tysiącleci.

< Starszy wpis

Nowszy wpis >

Autor

15 lipca 2024